Izjava o privatnosti i zaštiti podataka

TKO JE VODITELJ OBRADE PODATAKA ZA VAŠE PODATKE?
Voditelj obrade podataka je SERENGETI d.o.o., Črnomerec 29, Zagreb, OIB: 80860195039

– Telefon: +385 1 3706 047

– E-mail: info@serengetitech.com

SERENGETI d.o.o. je društvo koje vodi računa o politici privatnosti podataka.

Koristeći ovu web stranicu, suglasni ste da se ponuđene informacije koriste u skladu s navedenom Izjavom o privatnosti. SERENGETI ima pravo izmijeniti ili dopuniti politike o povjerljivim podacima u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga.

KOJE OSOBNE PODATKE SERENGETI PRIKUPLJA?
Kao posjetitelj niste obvezni dati svoje osobne podatke da biste koristili ovu web stranicu. Ova stranica prikuplja samo osobne podatke koje posjetitelji dobrovoljno daju. Takve informacije mogu sadržavati, ali ne isključivo, vaše ime, funkciju, adresu tvrtke, e-mail adresu, broj telefona i telefaksa.

Povuci odobrenje za kolačiće

Ne tražimo podatke koji se odnose na rasu ili etničku pripadnost, vjerska uvjerenja, kažnjavanje, fizičko ili mentalno zdravlje ili seksualnu orijentaciju. Ako ćemo tražiti takve podatke, morat ćete nam dati svoju suglasnost.

SERENGETI također automatski prikuplja podatke o tvrdom disku ili softveru vašeg računala. Ovi podaci mogu uključivati: vašu IP adresu, tip preglednika, ime domene, vrijeme pristupa i adrese web stranica. Ovim se podacima SERENGETI koristi da bi mogao nuditi svoje usluge, održavati njihovu kvalitetu, te dobiti opće statističke podatke vezane uz korištenje web stranice.

U slučaju prijave za posao putem ove web stranice nužno je da SERENGETI prikupi i obradi vaše osobne podatke u niže navedenom opsegu:

ime
prezime
lozinka 1
telefonski broj
adresa e-pošte
životopis (CV)
rezultati testiranja
povijest prijava
informacije koje se odnose na postupak zapošljavanja.
Pristup navedenim osobnim podacima bit će omogućen sljedećim primateljima odnosno kategorijama primatelja osobnih podataka:

Odjelu ljudskih resursa
Članovima rukovodećeg osoblja koje vrši zapošljavanje
Administratorima sustava
KORIŠTENJE VAŠIH OSOBNIH PODATAKA
SERENGETI prikuplja vaše osobne podatke i koristi se njima kako bi održavao web stranicu i pružao vam usluge koje tražite. Vaši se osobni podaci također rabe i da bi vas informirali o ostalim proizvodima ili uslugama koje pruža SERENGETI.

Svoje osobne podatke možete dostaviti putem ovih web stranica, na primjer ako ste se registrirali kako bi pristupili određenim sadržajima, sudjelovali na nekom događaju, odgovorili na upitnik ili tražili određene informacije. U tim slučajevima, informacije koje pružite SERENGETI će koristiti samo kako bi obradio vaš zahtjev te poboljšao ove web stranice i unaprijedio usluge koje vam nudi. Vaše osobne podatke SERENGETI može koristiti i za marketinške svrhe, tj. slanje promotivnih materijala ili obavijesti o uslugama za koje smatra da vas mogu zanimati. SERENGETI vas može kontaktirati i za povratnu informaciju o uslugama koje pruža ili za potrebe istraživanja.

SERENGETI neće prosljeđivati podatke trećim stranama. SERENGETI neće prodavati ili iznajmljivati popise korisnika trećim stranama, osim ako nema vaše dopuštenje.

KOLIKO DUGO ČUVAMO PODATKE?
SERENGETI će čuvati osobne podatke samo u razumnom vremenskom razdoblju koje je u skladu sa zahtjevima za uložene prigovore ili rješavanje problema, izvršenje poboljšanja, aktivaciju svojih usluga te ispunjenje zahtjeva važećih zakona Nakon tog razdoblja osobni podaci bit će blokirani u svim SERENGETI sustavima.

KOME SMIJEMO OTKRITI PODATKE?
Osobni podaci zainteresirane strane smiju se prenositi/otkriti sljedećim subjektima:

– Poduzećima SERENGETI grupe.

– Javnoj upravi i tijelima kada je to potrebno zbog poreza, zapošljavanja, socijalnog osigurana ili drugih važećih propisa.

– Poduzećima za obradu podataka, poput franšiza i dobavljača koji pružaju usluge tvrtki SERENGETI (kurirske službe, telekomunikacijske tvrtke, agencije, tvrtke za profiliranje itd.).

Može doći i do međunarodnog prijenosa podataka u pogledu gore navedenih prijenosa/komunikacija za koje će tvrtka SERENGETI koristiti standardne ugovorne odredbe koje je prihvatila Europska komisija te europsko-američki sustav zaštite privatnosti kao jamstvo prijenosa u države koje nisu usklađene s Europskom komisijom. U svakom slučaju, treće strane koje dijele određene osobne podatke prethodno će provjeriti prihvaćanje prikladnih tehničkih i organizacijskih mjera za ispravnu zaštitu istih.

SERENGETI ni u kom slučaju ne prodaje korisničke podatke trećim stranama.

KAKO SERENGETI ŠTITI OSOBNE PODATKE?
WEB/APP koriste tehnologije za zaštitu podataka poput vatrozida, postupke kontrole pristupa i mehanizme šifriranja kako bi se spriječio neovlašteni pristup podacima i kako bi se zajamčila povjerljivost podataka. Kako bi se to postiglo korisnik se slaže da će SERENGETI prikupljati podatke u svrhu dotične provjere autentičnosti za kontrolu pristupa.

SERENGETI potvrđuje da je usvojio sve tehničke i organizacijske mjere nužne kako bi se zajamčila sigurnost i integritet osobnih podataka koje obrađuje te kako bi se spriječio gubitak, izmjena i/ili pristup istima od strane neovlaštenih osoba.

KOJA SU VAŠA PRAVA VEZANO ZA OSOBNE PODATKE?
Imate sljedeća prava koja možete ostvariti putem sljedeće adrese e-pošte:

info@serengetitech.com

Pravo pristupa

Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li SERENGETI osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje SERENGETI posjeduje o vama.

Pravo izmjene

Imate pravo zatražiti da SERENGETI ispravi vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni.

Pravo na brisanje/pravo na zaborav

Možete nas tražiti da se vaši osobni podaci brišu kadgod, između ostalih razloga, podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni.

Pravo na ograničenje obrade

Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.

Pravo na prijenos podataka

Imate pravo zaprimiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade kad god se obrada temelji na privoli ili na ugovoru, a provodi se automatiziranim putem.

Pravo na prigovor

Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi SERENGETI, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, SERENGETI će prestati obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove ili ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.

ŠTO SU KOLAČIĆI I KAKO SE SERENGETI KORISTI KOLAČIĆIMA?
SERENGETI d.o.o. djelujući u svoje ime ili preko treće strane angažirane za pružanje statističkih usluga, može se koristiti kolačićima kada korisnik pregledava mrežnu stranicu. Kolačići su datoteke koje se pregledniku šalju s poslužitelja radi registriranja aktivnosti korisnika tijekom pregledavanja.

Korištenje kolačića omogućuje poslužitelju mrežne stranice prepoznavanje mrežnog preglednika kojim se korisnik koristi radi pojednostavljenja doživljaja. Oni se također koriste za mjerenje parametara publike i prometa, nadzor napretka i broj pristupa.

Jamstva u vezi s korištenjem kolačića

Kolačići kojima se mrežna stranica koristi isključivo su povezani s anonimnim korisnicima i njihovim računalima te ne pružaju osobne podatke o korisnicima.

Pojedinim kolačićima koriste se treće strane (npr. Google) kako bi društvu SERENGETI d.o.o. pružile podatke o učinkovitosti njegovih promocija. Kolačići ni u kojem slučaju ne prikupljaju osobne podatke koji bi se mogli iskoristiti za identifikaciju određenog korisnika.

Kolačići koji se koriste na mrežnoj stranici u svakom su slučaju privremene naravi i koriste se isključivo za poboljšanje učinkovitosti zadnjeg prijenosa. Nijedna vrsta kolačića korištenih na mrežnoj stranici nema trajanje koje premašuje razdoblje od dvije godine.

Korisnici mogu konfigurirati svoje preglednike kako bi primili obavijesti o prijemu kolačića te mogućnosti sprječavanja njihove instalacije na računalu.

Brisanjem ili onemogućavanjem kolačića korisnik možda neće moći pristupiti određenim funkcijama mrežne stranice.

Korisnicima nije potrebno dozvoliti instalaciju kolačića za korištenje mrežne stranice, iako se trebaju prijaviti na usluge koje zahtijevaju prethodnu registraciju ili prijavu.

KOJOM SE VRSTOM KOLAČIĆA SERENGETI KORISTI?
Društvo SERENGETI d.o.o. koristi se kolačićima slijedećih pružatelja usluga:

Google Analytics, Remarketing
LinkedIn
Facebook Pixel
Društvo SERENGETI d.o.o. koristi se sljedećim vrstama kolačića:

Analitički kolačići

Društvo SERENGETI d.o.o. koristi se kolačićima usluge Google Analytics za izračun broja korisnika koji posjećuju mrežnu stranicu. Ovi kolačići omogućuju mjerenje i analizu načina na koji korisnici pregledavaju mrežnu stranicu. Za više informacija pogledajte stranicu o pravilima zaštite podataka usluge Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Kolačići učinkovitosti

Kada god korisnici pregledavaju ili kupuju na mrežnoj stranici, stranica će zapamtiti njihove preferencije (primjerice njihovu lokaciju ili preferirani jezik). Zahvaljujući ovim kolačićima možemo korisnicima ponuditi jednostavan, praktičniji i individualizirani doživljaj pregledavanja.

Oglašivački kolačići

Ovi kolačići koriste se za prikazivanje oglasa koji su relevantni korisnicima. Oni također ograničavaju učestalost kojom svaki korisnik vidi oglas i pomažu SERENGETIJU mjeriti učinkovitost oglašivačkih kampanja. Tijekom pregledavanja mrežne stranice korisnici prihvaćaju da će SERENGETI preuzeti ove vrste kolačića na njihove uređaje te će ih konzultirati kada korisnik ubuduće posjeti mrežnu stranicu SERENGETI.

ŠTO SE DOGAĐA S POVEZNICAMA NA DRUGE MREŽNE STRANICE?
Mrežna stranica može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice, čije se politike o povjerljivosti podataka razlikuju od onih društva SERENGETI. SERENGETI stoga neće snositi odgovornost za sadržaj ili prakse povezanih mrežnih stranica. SERENGETI savjetuje korisnicima da provjere politike o povjerljivosti podataka svih mrežnih stranica kojima pristupaju preko mrežne stranice https://www.geticon.hr

NA KOJI NAČIN SERENGETI PRIKUPLJA I UPOTRIJEBLJAVA IP ADRESE?
Poslužitelji mrežne stranice mogu automatski prepoznati IP adresu i naziv domene kojima se korisnici koriste.

IP adresa predstavlja broj koji se automatski dodjeljuje računalu kada se ono poveže s internetom. Ove informacije omogućuju naknadnu obradu podataka radi dobivanja statističkih podataka koji omogućuju utvrđivanje broja posjeta mrežne stranice, redoslijed posjeta, točke pristupa itd.

Povuci odobrenje za kolačiće